The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at besøge jer igen.
Eftermiddagens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

Gin Sour
4,50 cl. Plymouth Gin
3,00 cl. simple syrup
2,25 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

Fitzgerald
4,50 cl. Plymouth Gin
3,00 cl. simple syrup
2,25 cl. citronjuice
3 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

Bees Knees
4,50 cl. Beefeater Gin
2,25 cl. citronjuice
1,50 cl. honingsirup *)

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

*) en del akaciehonning opløses i en del vand

Southside
4,50 cl. Plymouth Gin
2,25 cl. simple syrup
2,25 cl. citronjuice
6-8 mynteblade

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med en buket mynte.

Bourbon Sour
4,50 cl. Bulleit Bourbon
2,25 cl. simple syrup
1,50 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

Whiskey Smash
4,50 cl. Bulleit Bourbon
2,25 cl. simple syrup
1,50 cl. citron juice
6-8 mynteblade

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

Manhattan
4,50 cl. bourbon eller rye whiskey
2,25 cl. sød vermouth **)
1-2 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med et maraschino kirsebær.

Rob Roy
4,50 cl. skotsk whisky (vi brugte J&B Blended Scotch)
2,25 cl. sød vermouth **)
1-2 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med et maraschino kirsebær.

Negroni
3,00 cl. gin
3,00 cl. sød vermouth **)
3,00 cl. Campari

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist.

Boulevardier
4,50 cl. bourbon (I havde valget mellem en Bulleit Bourbon og Jim Bean Black Triple Aged Bourbon)
3,00 cl. sød vermouth **)
3,00 cl. Campari

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist.

Bijou
3,00 cl. Tanqueray Gin
3,00 cl. sød vermouth **)
3,00 cl. Chartreuse Verte
1 stænk orange bitters

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist.

Tipperary
3,00 cl. irsk whiskey (vi brugte Powers Black Irish Whiskey)
3,00 cl. sød vermouth **)
3,00 cl. Chartreuse Verte

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist.

**) Sød vermouth eller Vermouth Rouge er en forædlet vin/hedvin, der indgår i et stor del af de klassiske cocktails. Jeg havde tre forskellige med: Martini Rosso (lad os kalde den for middle-of-the-road inden for kategorien), Cocchi Vermouth di Torino (fyldig, krydret og let bitter) samt Carpano Antico Formula (fyldig, blød og krydret med julens krydderier). I modsætning til ren spiritus har vermouth en forholdsvis kort holdbarhed efter flasken er åbnet. De tre jeg havde med er dog rimelig robuste, og kan fint holde sig i køleskabet et par måneder efter åbning. 

 
Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Eftermiddagens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Henrik