The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg i Moltkes Bar. Eftermiddagens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

Moltkes Club
5,00 cl. Pierre Ferrand Ambre Cognac
2,25 cl. simple syrup
1,50 cl. friskpresset citronjuice
6 mynteblade
 
Alle ingredienserne shakes med is.
Straines i et afkølet coupeglas.

Clover Club
4,50 cl. Geranium Gin
1,50 cl. Monin Framboise (hindbærsirup)
0,75 cl. simple syrup
2,25 cl. friskpresset citronjuice
1 lille æggehvide
 
Alle ingredienserne shakes kraftigt med is (20 sekunder).
Straines i et afkølet coupeglas.

Mint Julep
5-8 mynteblade
2,25 cl. simple syrup
6,00 cl. Maker’s Mark Straight Bourbon Whisky

Mynteblade muddles med simple syrup i en Julep Cup eller stort rocks glas.
Bourbon tilsættes og der fyldes halvt med knust is.
Stirres kraftigt til ydersiden dugger.
Toppes med knust is.
Pyntes med myntetopskud.

English Milk Punch
Dag 1
Følgende bringes i kog i 5 minutter under låg:
1,41 liter vand
3 gram nelliker
5 gram knuste grønne kardemomme kapsler
10 gram fennikel frø
10 gram koriander frø
10 gram sorte peberkorn
5 gram knuste kanelstænger
15 gram vaniljestænger (delt og kornene skrabet ud)
30 gram tyndt skårede skrællede ingefær

Basen tages fra komfuret og tilsættes:
25 gram Darjeeling Tea
50 gram citron twist
1,250 kg sukker

Afkøles i 24 timer.

Dag 2
Basen bringes tilbage til stuetemperatur, straines, koges op og tilsættes følgende:
1,875 liter Smith and Cross Rum
1,125 liter Batavia-Arrack
1,0 liter J&B Blended Scotch
0,94 liter friskpresset citronjuice
1,41 liter friskpresset ananasjuice

Tilsættes yderligere og bringes til kogepunktet:
3,29 liter uhomogeniseret sødmælk
0,47 liter friskpresset citronjuice

Afkøles og straines natten over i 100 my Super Bag.

Dag 3
Punchen straines anden gang gennem pulpen fra første strain.

Dag 4
Serveres.

Punchen kan holde sig på køl i flere månder. De skæve mål skyldes, at punchen i sin tid blev udviklet i USA med amerikanske mål.
Super Bags kan købes hos velassorterede isenkræmmere eller netbutikker. Målet med brugen af Super Bag'en er at skabe en helt klar punch.

Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Henrik