The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg, og have jer som de sidste gæster i den nu tidligere Moltkes Bar. Vi kunne ikke ønske os en bedre afslutning på det kapitel.
Aftenens cocktails kan I nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

Gin Sour
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.
 
Hvis du hælder denne cocktail i et highball glas med isterninger og fylder efter med danskvand, har du en Tom Collins og en god frisk cocktail på en varm sommerdag.

Fitzgerald
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
3 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist. 

Mojito
4 limebåde
0,5 tsk rørsukker
6-8 mynteblade
2,00 cl. rørsukker sirup
6,00 cl. lys rom (vi brugte Havana Club Anejo 3 Anos)
Danskvand

Lime, mynte og rørsukker muddles i et mixerglas.
Tilsæt is, rørsukker sirup og rom, og rør til sukkeret er opløst.
Top med danskvand og knust is.
Rør igen og pynt med limebåd og topskud af mynte og server med et sugerør.

Boulevardier
4,00 cl. bourbon
3,00 cl. Campari
3,00 cl. sød vermouth

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist.

Tipperary
4,00 cl. irsk whiskey
3,00 cl. sød vermouth
3,00 cl. Chartreuse Verte

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist.

Clover Club
6,00 cl. gin
3,00 cl. friskpresset cityronjuice
2,00 cl. hindbærsirup
1,00 cl. simple syrup
1 æggehvide

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet coupe glas uden is.
Ingen pynt.

Espresso Martini
3,00 cl. Kahlúa
3,00 cl. vodka
3,00 cl. stærk (espresso) kaffe

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet coupe glas uden is.
Pyntes eventuelt med lidt frysetørret kaffe eller en kaffebønne.

---

Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Aftenens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Morten & Henrik