The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg.
Aftenens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

Gin Sour
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

Fitzgerald
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
3 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

Bourbon Sour
4,00 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

Expat
4,00 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
6-8 mynteblade

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

Boulevardier
4,00 cl. bourbon ( vi brugte Maker's Mark Bourbon)
3,00 cl. sød vermouth **)
3,00 cl. Campari

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med en appelsin twist.

Tipperary
4,00 cl. irsk whiskey (vi brugte Powers Gold)
3,00 cl. sød vermouth **)
3,00 cl. Chartreuse Verte

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes eventuelt med en appelsin twist.

**) Sød vermouth eller Vermouth Rouge er en forædlet vin/hedvin, der indgår i en stor del af de klassiske cocktails. Vi brugte Carpano Antico Formula (fyldig, blød og krydret med julens krydderier). Andre gode bud kunne være Martini Rosso (lad os kalde den for middle-of-the-road inden for kategorien) eller Cocchi Vermouth di Torino (fyldig, krydret og let bitter). I modsætning til ren spiritus har vermouth en forholdsvis kort holdbarhed efter flasken er åbnet. De tre jeg har nævnt her er dog rimelig robuste, og kan fint holde sig i køleskabet en god måneds tid efter åbning. 

 
Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Aftenens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Mark & Henrik