The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg.
Aftenens cocktails kan I nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

French 75
3,00 cl. god cognac (vi brugte Pierre Ferrand Ambré)
2,00 cl. simple syrup
1,00 cl. citronjuice
7,00 cl. tør champagne (vi brugte Moët et Chandon, Imperial Brut)

Alle ingredienser undtagen champagnen shakes kort med is.
Straines i et højt champagneglas.
Toppes med afkølet champagne.

Gin Sour
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.
 
Hvis du hælder denne cocktail i et highball glas med isterninger og fylder efter med danskvand, har du en Tom Collins og en god frisk cocktail på en varm sommerdag.

Fitzgerald
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
3 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist. 

Bourbon Sour
4,00 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
  
Denne opskrift fungerer også fint med cognac eller en gylden/mørk rom.

Expat
4,00 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
6-8 mynteblade

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
 
Denne opskrift fungerer også fint med cognac eller en gylden/mørk rom.

Mai Tai
4,00 cl. mørk rom (vi brugte Appleton Estate 12 Year)
1,00 cl. Grand Marnier Red
2,00 cl. friskpresset limejuice
1,00 cl. mandelsirup mix (halv mandelsirup og simple syrup)

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med limebåd og en ’buket’ mynte.

Dylan
4,00 cl. tequila reposado (vi brugte Arette Reposado Tequila)
2,00 cl. lys agave sirup
2,00 cl. citron juice
2,00 cl. rød grapefrugt juice
2 tsk. Luxardo Maraschino liqueur

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med rød grapefrugt twist.

---

Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Aftenens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Henrik