The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg.
Aftenens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

French 75 (det var den I ikke fik)
3,00 cl. god cognac
2,00 cl. simple syrup
1,00 cl. citronjuice
7,00 cl. tør champagne

Alle ingredienser undtagen champagnen shakes kort med is.
Straines i et højt champagneglas.
Toppes med afkølet champagne.

Gin Sour
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

Fitzgerald
4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
3 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med citron twist.

Bourbon Sour
4,00 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

Expat
4,00 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. citronjuice
6-8 mynteblade

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

Mai Tai
4,00 cl. mørk rom (vi brugte Appleton Estate 12 Year)
1,00 cl. Grand Marnier Red
2,00 cl. friskpresset limejuice
1,00 cl. mandelsirup mix (halv mandelsirup og simple syrup)

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med limebåd og en ’buket’ mynte.

Dylan
4,00 cl. tequila reposado (vi brugte Arette Reposado Tequila)
2,00 cl. lys agave sirup
2,00 cl. citron juice
2,00 cl. rød grapefrugt juice
2 tsk. Luxardo Maraschino liqueur

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med rød grapefrugt twist.

Boulevardier
4,00 cl. bourbon (vi brugte Jim Beam Black Triple Aged Bourbon)
3,00 cl. sød vermouth *)
3,00 cl. Campari

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med en appelsin twist.

Tipperary
4,00 cl. irsk whiskey (vi brugte Powers Gold)
3,00 cl. sød vermouth *)
3,00 cl. Chartreuse Verte

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes eventuelt med en appelsin twist.

*) Sød vermouth eller Vermouth Rouge er en forædlet vin/hedvin, der indgår i et stor del af de klassiske cocktails. Vi brugte Cocchi Vermouth di Torino (fyldig, krydret og let bitter). Andre gode bud kunne være Martini Rosso (lad os kalde den for middle-of-the-road inden for kategorien) eller Carpano Antico Formula (fyldig, blød og krydret med julens krydderier). I modsætning til ren spiritus har vermouth en forholdsvis kort holdbarhed efter flasken er åbnet. De tre jeg har nævnt her er dog rimelig robuste, og kan fint holde sig i køleskabet en god måneds tid efter åbning. 

 
Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Aftenens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Henrik

 

PS. Et par andre opskrifter med bourbon:

Horses Neck (hurtig highball)
5,00 cl. bourbon
10 cl. Ginger Ale

Highball glas fyldes med is.
Begge ingredienser hældes i glasset.
Røres et par gange med et sugerør.
Pyntes med en citron twist.

Bourbon Sour (vinterversion)
4,00 cl. bourbon
2,00 cl. kanel sirup *)
2,00 cl. citronjuice (eller hvid grapefrugtjuice)

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.

*) Kanelsirup
25 cl. vand, 25 cl. sukker og 3 knuste kanelstænger bringes i kog i en gryde.
Lad det simre i et par minutter under låg.
Lad det trække et par timer (eller natten over) i køleskabet.
Si siruppen og opbevar den på køl. Kan holde sig i et par uger.