The Art of the Simple Cocktail


Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg i Moltkes Bar. Eftermiddagens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

 

Gin Sour (Fitzgerald)

4,50 cl. gin (vi brugte Tanqueray Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice

Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et rocks glas med is.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i.

Tilsæt 3 stænk Angostura Bitters inden du shaker, og du har en Fitzgerald, eller skift rocks glasset ud med et highball glas med is, top med mineralvand og en citronskive og du har en Tom Collins.

---

Bourbon Sour (Expat)
4,00 cl. god bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet rocks glas.

Tilsæt 6-8 mynteblade inden du shaker, og du har en Expat.

Opskriften fungerer også fint med en god cognac eller en gylden/mørk rom i stedet for bourbon.

---

Mai Tai
4,00 cl. gylden/mørk rom (vi brugte en af følgende: Appleton Estate Extra Jamaica Rum, Gran Anejo Plantation Guatemala Rum, Diplomatico Anejo Venezuela Rum, Ron Zacapa 23 Year Rum)
1,00 cl. Grand Marnier Red
2,00 cl. lime juice
1,00 cl. mandel sirup

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med limebåd og en ’buket’ mynte.

---

Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Eftermiddagens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.
Vil du lytte til Cocktailtimen på P1 finder du podcasts her.

Cheers,
Mark & Henrik