The Art of the Simple Cocktail


Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg i Moltkes Bar. Aftenens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

 

English Milk Punch
Vand, nelliker, knuste grønne kardemomme kapsler, fennikel frø, koriander frø, sorte peberkorn, knuste kanelstænger, vaniljestænger og tyndt skårede skrællede ingefær bringes i kog. Tilsættes Darjeeling Tea, citronskal og sukker og afkøles derefter i 24 timer.

Basen/siruppen bringes tilbage til stuetemperatur, sies og tilsættes en god mængde Smith and Cross Rum, Batavia Arrack, J&B Blended Scotch, friskpresset citronjuice og ananasjuice.

Tilsættes yderligere en god portion uhomogeniseret sødmælk samt friskpresset citronjuice og koges op til blandingen koagulerer.

Afkøles og sies natten over i 100 my Super Bag. Sies yderligere nogle gange til blandingen er helt klar.

Efter en lille uge er cocktailen klar, og kan i øvrigt holde sig på køl i flere måneder.

Serveres over is med en citronskive eller -båd.

Opskriften har vi fra The Nomad Bar i New York. Går turen til New York kan du finde en liste over gode cocktailbarer i ’The Big Apple’ på www.simplycocktails.dk.

---

Gin Sour (Fitzgerald)
4,50 cl. gin (vi brugte Beefeater og Tanqueray gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice

Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et rocks glas med is.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i.

Tilsæt 3 stænk Angostura Bitters inden du shaker, og du har en Fitzgerald, eller skift rocks glasset ud med et highball glas med is, top med mineralvand og en citronskive og du har en Tom Collins.

---

Bourbon Sour (Expat)
4,00 cl. god bourbon (vi brugte Bulleit og Maker's Mark bourbon)
2,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet rocks glas.

Tilsæt 6-8 mynteblade inden du shaker, og du har en Expat.

Opskriften fungerer også fint med en god cognac eller en gylden/mørk rom i stedet for bourbon.

---

Mai Tai
5,50 cl. gylden/mørk rom (vi brugte Appleton Estate V/X Rum)
2,00 cl. Grand Marnier Red
2,00 cl. lime juice
1,00 cl. mandel sirup

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med limebåd og en ’buket’ mynte.

---

Dylan
4,00 cl. tequila reposado (vi brugte Don Julio Tequila Reposado)
2,00 cl. lys agave sirup
2,00 cl. friskpresset citronjuice
2,00 cl. friskpresset rød grapefrugtjuice
2 barskeer Luxardo Maraschino Liqueur

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med rød grapefrugt twist.

---

Penicillin
5,00 cl. blended scotch whisky (Mikkel brugte The Famous Grouse)
2,00 cl. friskpresset citronjuice
2,00 cl. honning/ingefær sirup *)
1,00 cl. Islay scotch whisky (Mikkel brugte Lagavullin 16 year)

Alle ingredienser undtagen Islay scotch whisky shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Toppes med Islay scotch whisky over bagsiden af en barske.
Pyntes med kandiseret ingefær.

*) Honning/ingefær sirup
10,00 cl. vand
10,00 cl. honning (akacie- eller kløverhonning)
Skrællet og fintsnittet frisk ingefær svarende til godt 10,00 cl. i fylde.

Vand og honning lunes til honningen er opløst.
Ingefær tilsættes, og blandingen bringes til kogepunktet og simrer derefter i cirka 5 minutter.
Sættes på køl natten over.
Sies og hældes på flaske.
Giver cirka 20,00 cl. færdig honning/ingefær sirup.
Kan holde sig et par uger på køl.

---

Vesper
4,50 cl. Tanqueray Gin
1,50 cl. vodka (vi brugte Smirnoff Black)
0,75 cl. Cocchi Americano  

Alle ingredienser stirres med is i cirka 20 sekunder (James Bond udgaven shakes i stedet i cirka 10 sekunder).
Straines i et afkølet Martini glas.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i.

---

Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Første del af eftermiddagens tips og tricks samt opskrifterne kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Mark & Henrik