The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg i Moltkes Bar. Eftermiddagens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

Gin Sour (Fitzgerald)
4,50 cl. gin (vi brugte Plymouth Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice

Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et rocks glas med is.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i.

Tilsæt 3 stænk Angostura Bitters inden du shaker, og du har en Fitzgerald, eller skift rocks glasset ud med et highball glas med is, top med mineralvand og en citronskive og du har en Tom Collins.

Bourbon Sour (Expat)
4,50 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,25 cl. simple syrup
1,50 cl. friskpresset citronjuice

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet rocks glas.

Tilsæt 6-8 mynteblade inden du shaker, og du har en Expat.

Opskriften fungerer også fint med en god cognac eller en gylden/mørk rom i stedet for bourbon.

Negroni
3,00 cl. gin (vi brugte Beefeater Gin)
3,00 cl. Campari
3,00 cl. sød vermouth (vi brugte Cocchi di Torino)

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et rocks glas med is.
Pyntes med appelsin twist.

Boulevardier
 4,50 cl. bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
3,00 cl. Campari
3,00 cl. sød vermouth (vi brugte Cocchi di Torino)

Alle ingredienser stirres med is.
Straines i et afkølet coupe glas.
Pyntes med appelsin twist. 

Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Aftenens tips og tricks kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Skål og tillykke til Steffen,
Henrik