The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg i Moltkes Bar. Aftenens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

French 75
1,50 cl. simple syrup
0,75 cl. friskpresset citronjuice
2,25 cl. Pierre Ferrand Ambre 1er Cru
5,25 cl. Möet et Chandon Brût Champagne

Simple syrup, citronjuice og cognac shakes kort med is.
Straines i et afkølet champagneglas og toppes med champagne.
 
Fitzgerald
4,50 cl. Plymouth Gin
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice
3 stænk Angostura Bitters
 
Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et rocks glas med is.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i.
  
Apple Scrump
3,00 cl. Laird’s Applejack
3,00 cl. Maker’s Mark Bourbon
0,75 tsk. Manzana Verte
1,50 cl. simple syrup
1,50 cl. friskpresset citronjuice
4 stænk Regan’s Orange Bitters
1,50 tsk. mørk agave sirup
 
Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et rocks glas med is.
Muskatnød rives over.
 
Dylan
4,50 cl. Don Julio Reposado Tequila
2,25 cl. friskpresset citronjuice
2,25 cl. lys agave sirup
2,25 cl. friskpresset rød grapefrugtjuice
0,75 cl. Luxardo Maraschino liqueur
1 stænk Orange Bitters

Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et stort rocks glas med is.
Pyntes med en rød grapefrugttwist der vrides over glasset og dumpes i.
 
Bahama Mama
2,25 cl. Havana Club Añejo Blanco
2,25 cl. Mount Gay Eclipse Rum
1,50 cl. Myers’s Rum
1,50 cl. Koko Kanu Rum
4,50 cl. friskpresset eller usødet ananas juice
4,50 cl. friskpresset appelsinjuice
1 tsk. grenadine
1 stænk Angostura bitters
 
Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et stort rocks glas med is.
Pyntes med en appelsinbåd.
 
Hollywood Nights
3,75 cl. Ciroc Vodka
1,00 tsk. Aperol
0,75 cl. friskpresset rød grapefrugtjuice
0,75 cl. simple syrup
3-4 hindbær
Möet et Chandon Brût Champagne
 
Alle ingredienser undtagen champagnen shakes med is.
Straines i et afkølet martini glas og toppes med lidt champagne.

 
Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
  
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
David & Henrik