The Art of the Simple Cocktail

Tak for sidst - det var en fornøjelse at have jer på besøg i Moltkes Bar. Aftenens cocktails kan du nu også lave derhjemme - opskrifterne kommer her:

French 75
1,50 cl. simple syrup
0,75 cl. friskpresset citronjuice
2,25 cl. god cognac (vi brugte Pierre Ferrand Ambre 1er Cru)
5,25 cl. tør champagne (vi brugte Möet et Chandon Brût)

Simple syrup, citronjuice og cognac shakes kort med is.
Straines i et afkølet champagneglas og toppes med champagne.
 
Gin Sour (Fitzgerald)
4,50 cl. gin (vi brugte Plymouth Gin)
3,00 cl. simple syrup
2,00 cl. friskpresset citronjuice
 
Alle ingredienser shakes med is.
Straines i et rocks glas med is.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i.
 
Tilsæt 3 stænk Angostura Bitters inden du shaker, og du har en Fitzgerald, eller skift rocks glasset ud med et highball glas med is, top med mineralvand og en citronskive og du har en Tom Collins.
 
Bourbon Sour (Expat)
5,00 cl. god bourbon (vi brugte Bulleit Bourbon)
2,25 cl. simple syrup
1,00 cl. friskpresset citronjuice
 
Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet rocks glas.
 
Tilsæt 6-8 mynteblade inden du shaker, og du har en Expat.
 
Opskriften fungerer også fint med en god cognac eller en gylden/mørk rom i stedet for bourbon.

Mai Tai
4,00 cl. gylden/mørk rom (vi brugte Appleton Estate V/X eller 12 Year Rum)
1,50 cl. Grand Marnier Red
1,50 cl. friskpresset limejuice
1,00 cl. mandelsirup

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et rocks glas med isterninger.
Pyntes med limebåd og en ’buket’ mynte.
 
Vesper
4,50 cl. Tanqueray Gin
1,50 cl. vodka (vi brugte Smirnoff Black)
0,75 cl. Cocchi Americano  

Alle ingredienser stirres med is i cirka 20 sekunder (James Bond udgaven shakes i stedet i cirka 10 sekunder).
Straines i et afkølet Martini glas.
Pyntes med en citrontwist der vrides over glasset og dumpes i. 
 
Smag, behag og teknik
Smag er (heldigvis) forskellig - juster opskrifterne efter behag i den søde eller sure retning. Husk også, at den tid du shaker eller stirrer har stor betydning for det endelige resultat.

Simple syrup laver du let selv: En del sukker blandes med en del varmt vand og hældes på flaske. Shakes godt og grundigt indtil sukkeret er opløst. Kan holde sig i 2-3 uger ved køleskabstemperatur.
 
Tips og tricks
Første del af eftermiddagens tips og tricks samt opskrifterne kan du se og downloade her.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail til hsp@simplycocktails.dk.
 
Vil du vide mere om Simply Cocktails, så klik her.

Cheers,
Mark & Henrik