Gin & Tonic

Tak for sidst. Det var en fornøjelse at dele en masse gin og tonic med jer. Jeg håber I havde en fortsat god aften.

Som aftalt følger her en liste over de flasker vi delte:
   

Tanqueray London Dry Gin
Thomas Henry Tonic Water

Tanqueray gin blev skabt i 1830 af Charles Tanqueray i hans destilleri i Bloomsbury, London, og opfattes af mange som kongen (eller The Godfather of Gin om man vil). En status baseret på tradition og ikke mindst den fremtrædende rolle enebær har i denne klassiker.

Den robuste gin blev blandet med en forholdsvis neutral Thomas Henry Tonic Water. Som pynt blev saften af en limebåd presset over glasset inden skallen blev lagt i som pynt.

---

No. 3 London Dry Gin
Fever-Tree Aromatic Tonic Water

No. 3 er en ny traditionel dry gin, baseret på en gammel opskrift fra vinhuset Berry Bros. & Rudd, London. Tallet ’tre’ refererer til firmaets adresse i London: 3 St. James Street.

Den afbalancerede og samtidig komplekse og krydrede gin blev blandet med en aromatisk Fever-Tree Aromatic Tonic Water. Som pynt blev saften af en citronbåd presset over glasset inden skallen blev lagt i som pynt.

---

Plymouth Gin
Fitzgerald Cocktail

Plymouth Gin dukkede op på markedet i 1793, og har i dag eneret på sin egen kategori. Udover et godt destillat er Plymouth Gin også kendt for at fortynde ginen til salgsstyrke med vand fra Dartmoor.

I en G&T serveres den typisk med neutral tonic. Plymouth Gin indgår også i en række klassiske cocktail som blandt andet Dry Martini, Martinez samt i en ny klassiker som Fitzgerald.

Fitzgerald
4,50 cl. Plymouth Gin
3,00 cl. sukkersirup
2,00 cl. friskpresset citronjuice
3 stænk Angostura Bitters

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet rocks glas med isterninger.
Pyntes med en citron twist.

---

Hendrick’s Distilled Gin
Copenhagen Soda Indian Tonic Water

Hendrick’s Gin holdt sit indtog på markedet i 2000 i et forsøg på at vænne folk til at nyde gin igen. Indtoget og ginen var et sandt Monthy Phyton cirkus med en gin, der gennemgår to separate destilleringer og elleve frugter, urter og krydderier for til sidst at få tilsat safter fra agurker og olier fra rosenblade.

Den karakterfulde gin blev blandet med en ny dansk tonic Copenhagen Soda Indian Tonic. Som pynt blev der lagt en agurkeskive i glasset som pynt.

---

Geranium London Dry Gin
Q Tonic

Dansk gin fra 2009 udviklet af Henrik Hammer. Kendetegnet for Geranium ginen er dens indhold af olier fra geranium planten, der medvirker til skabelsen af en blomsteragtig og let tilgængelig gin med fremtrædende citrusnoter.

Geranium ginen blev blandet med en frugtagtig Q Tonic. Som pynt blev olien fra skallen af en rød grapefrugt presset over glasset inden skallen blev lagt i som pynt.

---

Bols Original Genever
Copenhagen Cocktail

Genever er ginens forfader, og produceres sjældent uden for Holland. Basen for genever er malt, hvilket  giver geneveren en kraft og duft, der leder tankerne hen på øl.

Copenhagen Cocktail
5,00 cl. Bols Original Genever
2,00 cl. Cherry Heering Liqueur
2,00 cl. friskpresset limejuice
2,00 cl. sukkersirup
1 stænk Angustora Bitter

Alle ingredienser shakes hårdt med is.
Straines i et afkølet coupe- eller Martini glas.
Pyntes med en appelsin twist.

Vil du vide mere om Simply Cocktails, klik her.

Cheers,
Lisa, Adam & Henrik